Det känns skönt att hjälpa folk till en bättre hälsa

15 Maj-2014 | Skrivet av plugganaturvetenskap i Alumn | Alumnporträtt | Intervjuer | Naturvetare i arbetslivet

1444340_isabelle_220pxFörst läste jag till sjuksköterska men under kurserna i farmakologi gick det upp för mig att det var receptarie jag skulle bli. Jag har alltid tyckt det varit spännande hur läkemedel fungerar i kroppen och jag ville gärna ha kontakt med kunderna. Receptarieprogrammet gav mig den perfekta kombinationen.

Idag hjälper jag människor att må bättre. På ett enkelt sätt ska jag kunna förmedla till kunderna hur medicinen fungerar och hjälpa dem till vård. Under en arbetsdag expedierar jag läkemedel, tar hand om bokningar och ger tips och råd när folk behöver hjälp med mediciner och andra produkter. Det känns skönt att hjälpa folk till en bättre hälsa.

Isabelle Andersson, receptarie Apoteket AB

Följ bloggen med RSS Du kan svara eller lämna en trackback.