Roligast var att man fick arbeta ute på riktiga arbetsplatser

15 Maj-2014 | Skrivet av plugganaturvetenskap i Alumn | Alumnporträtt | Intervjuer | Naturvetare i arbetslivet

1470895_marie-teike-218pxJag hade jobbat i några år som snickare när jag kände att jag ville börja plugga. Valet låg mellan arkitekt eller en utbildning med byggteknisk inriktning. Efter ett besök på skolan blev jag övertygad. Byggnadsteknik passade mig bäst. I dag räknas den som en del av utbildningsområdet Kulturvård.

Roligast på utbildningen var nog att man fick arbeta mycket ute på riktiga arbetsplatser. Bland annat fick vi syssla med takomläggningar på äldre byggnader. Den jämna fördelningen mellan teori och praktik trivdes jag också bra med.

Idag jobbar jag både som bygg- och projektledare med olika uppdrag, till exempel ombyggnaden av miljonprogrammet i Göteborg. Jag planerar själv när mina kontorsdagar är och när jag ska besöka bygget. Projektet kräver en hel del planering men innehåller även en del estetiskt tänkande, vid till exempel materialval. Jag trivs bra här.

Marie Teike, Bygg- och projektledare, VBK AB

Följ bloggen med RSS Du kan svara eller lämna en trackback.