Vi arbetar i naturens tjänst

15 Maj-2014 | Skrivet av plugganaturvetenskap i Alumn | Alumnporträtt | Intervjuer | Naturvetare i arbetslivet

1444335_johan-220pxJag hade först tankar på att bli lärare, men så upptäckte jag naturvårdsbiologin. Att studera utomhus och få lära sig mer om naturen kändes helt rätt för mig. Kurserna handlade om ekologi, artkunskap, skötselplan, juridik och ekonomi. Väldigt brett och mycket yrkesförberedande.

Idag jobbar jag som naturvårdskonsult på ett kulturkooperativ. Vi är biologer och arkeologer som arbetar tillsammans, med exakt samma lön där allas arbete värderas lika högt. Arbetsuppgifterna varierar men oftast besöker vi platser som ska bebyggas, till exempel vindkraftparker. Vi studerar naturen och skriver rapporter om hur naturområdet kan påverkas. Att samarbeta med en annan yrkeskår som arkeologerna är väldigt intressant, och jobbet är mycket fritt. Jag ger ingen profit till någon annan. Vi arbetar i naturens tjänst.

Johan Kahlman, naturvårdskonsult på Rio kulturkooperativ

Följ bloggen med RSS Du kan svara eller lämna en trackback.