Vi vill stärka EU:s kemikaliepolitik

15 Maj-2014 | Skrivet av plugganaturvetenskap i Alumn | Alumnporträtt | Intervjuer | Naturvetare i arbetslivet

1470896_frida-hok-218pxJag blev intresserad av miljövetenskap redan på gymnasiet. När jag kom in på universitetet var det ett ganska nytt ämne. Här diskuterade vi de verkligt stora frågorna för planeten, men samtidigt kunde vi dyka ner i riktigt smala ämnen som miljöjuridik. Variationen passade mig bra och man fick ett bra perspektiv på det man studerade.

I dag jobbar jag på en miljöorganisation som vill stärka EU:s kemikaliepolitik. Som projektledare försöker jag hitta sätt att påverka politiker till att ta progressiva beslut i kemikaliefrågor. I dag finns det många produkter på marknaden som innehåller hormonstötande ämnen som är skadliga för oss människor. De finns till exempel i kläder, elektronik och hygienprodukter. På Kemikaliesekretariatet försöker vi skapa bättre kontakt mellan miljöforskare och de som stiftar lagarna.

Frida Hök, projektledare på Kemikaliesekretariatet

Följ bloggen med RSS Du kan svara eller lämna en trackback.