”Jag är nyfiken och vill veta hur grejer fungerar”

28 Jan-2015 | Skrivet av plugganaturvetenskap i Alumn | Alumnporträtt | Naturvetare i arbetslivet

Susanna Falkbring, Produktutvecklare, Mölnlycke Health Care:

Jag läste natur på gymnasiet och hade alltid en tanke att plugga vidare. Kemi och biologi kändes spännande. Jag är nyfiken och vill veta hur grejer fungerar. När jag kom in på molekylärbiologi märkte jag ganska snabbt att det passade mig.

Under utbildningen fastnade jag för biologi och genetik, hur celler fungerar i detalj. En matematisk formel har regler, men i biologin fungerar det helt annorlunda. Levande material går inte att kontrollera. Det är dynamiskt och spännande. Och frustrerande!

Jag doktorerade inom mikrobiologi och jobbade sedan som produktutvecklare på Procter&Gamble i tre år. I dag jobbar jag som produktdesigner och utvecklar antibakteriella sårförband. Det syr ihop mina studiekunskaper med mina arbetslivserfarenheter. Produktutveckling är kul, för det gör skillnad. En jobbig situation för patienten kan bli lite mindre jobbig tack vare mitt jobb. Det känns bra.

Hör vad Susanna säger om framtidens utmaningar