Header

Expeditionen dag 6

18 Mar-2016 | Skrivet av marinavetenskaper i marina vetenskaper | Marinvetare

Morgon landkrabbor!

Vi har sedan länge dragit igång med dagens mätningar och den insamlade datan har fått oss att spekulera i att inbrottet av kallvatten med högre syrehalt och turbiditet kommer från grundare partier väst om kosterrännan. De fiskefartygen som vi noterat cirkulerande i området via Marine Traffick har trålat i dessa områden på ett djup kring 70-80m och vi kan se en ökning i turbiditet, men att det enbart är trålning som är bakgrunden till detta är svårt att säga. Frågorna är nu många och förhoppningsvis med hjälp av expeditionsdatan och tidigare mätningar så kommer bilden klarna. Eftersom internetuppkopplingen är lite som rysk roulette till sjöss så måste detta blogginlägg postas nu.

lisaCTD taskigtvader wallpaperPT

Följ bloggen med RSS Du kan svara, men inte pinga.

Kommentera inlägget

Göteborgs universitet förbehåller sig rätten att ta bort inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande.

Din epost-adress kommer inte publiceras. Namn och epost är obligatoriska fält.

*

no