Det innebar många expeditioner till bland annat Nordsjön och Medelhavet

1470889_torbjorn-ekfeld-218pxFiska och dykning har alltid intresserad mig. Steget till att läsa maringeologi, som är en del av geovetenskapen, kändes ganska naturligt. Jag insåg snabbt att geovetarutbildningen kunde ge mig massor av olika vägar att välja mellan, även om jag visste att jag ville jobba med havet.

För mig var geovetenskap ett spännande ämne som dessutom visade sig vara tvärvetenskapligt. Vi läste bland annat geologi, meteorologi, naturgeografi och oceanografi. Otroligt varierande. Efter examen började jag jobba som mättekniker här på MMT. Det innebar många expeditioner till bland annat Nordsjön och Medelhavet med båtar som mäter havsbottnen med sonar, eller med hjälp av undervattensfarkoster. Idag, som survey manager, har jag en större andel skrivbordsarbete men då och då kommer jag fortfarande ut på expeditioner.

Torbjörn Ekfeldt, Survey Manager, MMT AB