Från det ena äventyret till det andra

I onsdags åkte min pojkvän hem och sen på torsdagen kom min bror till Cork och har varit här till idag. Så nu har det varit full rulle och massor med roliga äventyr.

Idag har vi varit i den historiska staden Cobh (uttalas Cove) som ligger sydöst om Cork. Här gjorde Titanic sitt sista stopp innan avresan mot USA. En väldigt mysig liten stad precis vid havet. Vi kikade runt lite för oss själva först, tog en kaffe på ett mysigt fik för att sedan gå en guidad tur runt i staden. Då det är lågsäsong nu fick jag och min bror oss en privat visning av en fantastiskt kunnig man. Det tog ett tag innan vi kalibrerade in våra öron på den irländska dialekten men sen hängde vi med på det mesta (tror jag i alla fall…). Det var en väldigt intressant och lärorik vandring, med nedslag i den irländska historien. Alltifrån Titanic till svältperioden då många irländare emigrerade till USA till en hel del annat. Turen avslutades självfallet med en öl på lokala puben.

I lördags var det tema natur, vi hade hyrt en bil och åkte iväg med tre andra söderut till en halvö som heter Seven Heads. Här gick vi en fantastiskt fin slinga längs med havet. Totalt blev det upp mot en 2 mils vandring. Från att det regnat i stort sett hela fredagen till att vi fick sol och uppehåll under hela lördagen, helt fantastiskt! Vi stötte på en riktigt krutgubbe under vår vandring. Han bodde i en lite stuga precis vid vattnet med sin flickvän och sina två hundar, vi fick lite bra tips från honom på lite alternativa vägar att ta. Samtalet avslutades med att han skulle göra sig iordning för en simtur.  Lite lätt fundersamma funderade vi nog alla på om vi verkligen hörde rätt, skulle gubben ut och simma, nu??? Så vi satte oss en bit bort för en lunchpaus och rätt som det var kom han ut från sin stuga iklädd våtdräkt med hundarna påhejandes. Och vips hoppade han i vattnet och tog sig en simtur i det isande vattnet…! En riktig krutgubbe helt enkelt.

I övrigt har det varit mycket mat och en och annan öl. Så jag kommer nog vara mätt några dagar framöver som det känns nu i alla fall =).

Nu blir det några dagars intensivt pluggande innan mina föräldrar kommer hit på tisdag!