Upploppet

Nu är det dags för upplopp, nu är det bara samla de sista krafterna och ladda för slutspurten på terminen.

Fyra härliga tentor är kvar att skriva. En hel del information är det som ska klämmas in i huvudet och förhoppningsvis stanna fram till 20 december när sista tentan skrivs. Första tentan skrivs 13 Dec och sedan har jag de sista tre 19-20 Dec. Så ena dagen har jag alltså två stycken. Är inte helt  övertygad om att detta systemet är det optimala för lärandet, det är mycket som ska hållas i huvudet samtidigt, jämfört med om det är mer uppdelat under terminens gång. Men det är helt klart en utmaning för att se vad man går för.

Pressen i biblioteket är överhängande, det är i stort sett fullsatt från tidig morgon till sen kväll, de har till och med öppet dygnet runt nu så man behöver inte ens sova… Det finns med andra ord inga ursäkter för att inte plugga…! Jaha, du unnar dig att sova du…? Nej, det får man göra under jullovet tror jag…

Jag försöker stilla min tankar med att det är bara köra på och få in så mycket jag bara kan under denna tiden, mer än mitt bästa kan jag inte göra. Jag lyckas dock inte alltid övertyga mig själv, ibland fastnar man i stressen och pressen och vet knappt vart man ska börja. Men överlag går det framåt.

Som tur är hade jag en kompis på besök under helgen så jag fick lite ro i sinnet och möjlighet att ladda på ny energi. Jag fick njuta ytterligare lite till av Irlands skönhet. Vi tog en buss till en by son heter Clonakilty som ligger längs sydkusten. Där tog vi oss till en fantastiskt fin strand och hade matsäck med oss. Sen gick vi runt lite i byn och tog oss en fika. Söndagen spenderades i Cork med lite rundvandring, jag fick briljera med mina nya lärdomar om Irländsk historia och dagen avrundades med fish and chips och lite shopping.

Men nu, måndag morgon är det bara att köra, om drygt två veckor ska det vara klart! Tjoho! Sen blir det julmat med nära och kära.