Äntligen lite äventyr!

Hej!

Nu har tiden gått sådär fort igen inser jag när jag ser när jag skrev senast. Herregud, snart sitter man där framför julgranen proppmätt och öppnar julklappar. Det är inte långt kvar…!

Jag har haft en riktig kanonhelg men massa kuligheter! Hämtade upp min pojkvän på flygplatsen i fredags och vi tog oss därifrån helskinnade fram på vänster sida i trafiken med mig bakom ratten. Lördag morgon bar det av mot Cliffs of Moher som är en av de stora sevärdheterna här på Irland. Fick höra att det ligger på andraplats efter Guinnessbryggeriet. Cliffs of Moher ligger på västkusten i höjd med Dublin ungefär. Vi tog oss till en ort som heter Doolin strax norr om klipporna då man därifrån kan vandra 7-8 km längs med havet till klipporna och sedan tillbaka. Det var en fantastisk magnifik upplevelse. Det var en frisk höstdag, med rejäl blåst men soligt, otroligt vackert och kraftfullt. Grönt böljande landskap åt ena hållet och 100-200 meters stupande klippor rätt ner i havet åt andra hållet. Man kände sig verkligen liten i naturens kraft.

Efter ca 5 timmars vandring letade vi oss fram till det Bed and Breakfast vi bokat för natten, vilket visade sig vara ett jättemysigt ställe med havet och klipporna precis nedanför. Vi sopade av oss den värsta leran och tog sen vidare till den lokala puben för lite mat. Det var en jättemysigt pub med god mat, härlig stämning och fantastisk livemusik. Det var en skön mix av folk, allt ifrån bonden som precis kommit in från åkern till partypinglorna med högklackat och lite för mycket smink. Jag älskar verkligen pubarna här på Irland, det är en så härlig mix av människor. Alla kommer dit precis som de vill, och det är ett ställe där alla olika åldrar och skeenden i livet möts. Det blir en väldigt härligt dynamik och avslappnad stämning.

Efter en god natts sömn möttes vi av en stadig engelsk frukost. Korv, stekt ägg, stekt potatis, tomat, toast, kaffe. Perfekt inför en dag av rörelse. Vi fick oss ett fint samtal med ägaren till stället som drev det med hjälp av sin far och syster. Vi höll nästan på att inte komma därifrån. Men ett otroligt mysigt och välkomnande ställe.

Efter frukost tog vi oss vidare till Burren National Park som är ett naturområde strax öster om Cliffs of Moher. Burren är ett enormt kalkstenslandskap format under istiden med helt fantastiska stenformationer. Man fick lite känslan av att vara på månen (inte för att jag varit där…), det var bara sten så långt ögat kunde nå. Så vi tog oss upp på högsta punkten, ca 200-300 möh och fick njuta av väldigt fin utsikt.

Efter detta tog vi oss så sakteliga hemåt med et matstopp i Limerick på en väldigt trevlig gastropub. Så helgen kan sammanfattas med fantastisk natur, god mat och fina möten. Helt perfekt!