En kandidat i sitt perfekta habitat – Resedagbok från Skagerrak

Sista dagen på Skagerrak medförde lite bättre lycka med vädret än gårdagen och vi kunde fortsätta ta några kast till innan vi fick gå hemåt. Den ADCP vi satt ut tidigare i veckan fick sitta kvar och får hämtas upp senare när sjön lagt sig. Såhär såg det ut när vi satte ut den.

Och jag VET att jag glömde flippa min kamera, men jag var alldeles för exalterad för att komma ihåg det. Så cut me some slack.

Jag fick även en del av forskarna som varit med under veckan att fastna på små videos där de berättar kort om vad de ägnat veckan åt. Stay tuned på Marina vetenskper på GUs kanaler för att se dem!

Sammanfattningsvis har det varit en otroligt lärorik vecka med många spännande stunder och några nedgångar. Allra kämpigast var det nog idag, då sjön var hög men tillräckligt låg att vi härdade ut och fortsatte med mätningar. Då kände jag av sjösjukan ganska rejält, men är glad att jag fick känna på att det ändå gick ganska bra ändå. Allra roligast var i mitten av veckan när man känt in takten på båten, rutinerna i mätningarna och fick lära känna människorna man delade båten med.

Jag är oerhört glad att vara på land igen, men längtar redan lite tillbaka. Tack för mig.

Sea ya!

//Josefina